Diskuse: Slunce nebo atom? Energie zítřka
Aula ČZUGarant: Technická fakulta
Ing. Dana Drábová, Ph.D., prof. Ing. Martin Libra, CSc. (ČZU), Ing. Marie Dufková (vedoucí vzdělávacího programu ČEZ "Svět energie"), Ing. Edward Sequens (Calla)
Diskuse: Kam s tebou, česká potravino?
Aula ČZUGarant: Česká zemědělská univerzita
MVDr. Milena Vicenová (bývalá ministryně zemědělství), Ing. Jan Miller (farmář), Michaela Day (The Real Meat Society), Marta Nováková a Tereza Srncová (MAKRO ČR / METRO SR.)
Úterý 18. 10.
Diskuse: DRONY - věda z ptačí perspektivy
Aula ČZUGarant: Fakulta životního prostředí
Petr Jan Juračka, Petr Mikšíček, tým Laboratoře GIS a DPZ.
Sokolnické odpoledne
Fotbalové hřištěGarant: Fakulta lesnická a dřevařská
11:00-15:00 na fotbalovém hřišti Katedry tělesné výchovy ČZU
Diskuse: Výzkum tetřívka
Aula ČZUGarant: Fakulta životního prostředí
Hosté: Timothy Barksdale (režisér filmu "Boj na tokaništi"), prof. Vladimír Bejček, prof. Karel Šťastný (FŽP ČZU)
Diskuse: Nastává doba dřevěná?
Aula ČZUGarant: Fakulta lesnická a dřevařská
Prof. Petr Horáček (Czech Globe), architekti a další hosté
Středa 19. 10.
Diskuse: Ekumenická Akademie
Aula ČZUGarant: Fakulta tropického zemědělství
Mgr. Tomáš Tožička (Edukon), Veronika Bačová (Ekumenická Akademie), diskuse v anglickém jazyce
Tropické méně známé plodiny a výživa lidí: Etnobotanická studie na ostrovech Samoa
Aula ČZUGarant: Fakulta tropického zemědělství
Diskuse
Aula ČZUGarant: Fakulta tropického zemědělství
Ondřej Semotán (režisér), Ing. Pavel Nový, Ph.D. (ČZU) Ing. Lukáš Huml (VŠCHT)
Diskuse
Aula ČZUGarant: Provozně ekonomická fakulta
Prof. PhDr. Václav Bělohradský, PhDr. Lukáš Kovanda, Ph.D. (Roklen24), Mgr. Tomáš Tožička (Edukon)
Setkání s filmaři: diskuse se zahraničními režiséry
Aula ČZUGarant: Provozně ekonomická fakulta
Nina Pulkkis (Finsko), Timothy Barksdale (USA), James Dunbar (Velká Británie), Ute de Groot (Německo), Joris van der Kamp (Holandsko)
Čtvrtek 20. 10.
Diskuse: Kvalita potravin - tradiční vs. alternativní výživové směry
Aula ČZUGarant: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
PhDr. Iva Málková (Zakladatelka společnosti STOB - Stop obezitě), PharmDr. Margit Slimáková (specialistka na zdravotní prevenci a výživu), Mgr. Martin Jelínek (Výživový poradce, zakladatel vzdělávací společnosti ATAC), doc. Ing. Jan Pánek, CSc. (VŠCHT), Moderuje: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Jedy kolem nás: Děti v nebezpečí
Aula ČZUGarant: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
Podivuhodný případ: Vitamíny a já
Aula ČZUGarant: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
Bakterie: Boj proti našim největším nepřátelům
Aula ČZUGarant: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
Grilování ve středním Texasu
Aula ČZUGarant: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
Pátek 21. 10.
Jídlo jako lék
NTK, Ballingův sálNárodní technická knihovna
film: Na obranu jídla (55 min)
Zadáno pro školy. Promítáme studentům vítězný film LSFF 2015 o tom, co znamená skutečné jídlo.
Diskuse: Anna Grosmanová (Slow Food), Vojta Klinger (NUDZ), Karolína Kallmünzerová (Skutečně zdravá škola)
Více na www.foodfilmfest.cz
Jedy kolem nás
NTK, Ballingův sálNárodní technická knihovna
film: Jedy kolem nás: Děti v nebezpečí (55 min)
Francouzský investigativní dokument o tom, kde se berou pesticidy a kdo na nich vydělává.
Diskusi o vlivu pesticidů na naše zdraví moderuje Marek Janáč
Rezervace a více info na www.foodfilmfest.cz
Meat či nemít?
NTK, Ballingův sálNárodní technická knihovna
film: Touha po mase (76 min)
Vtipný a osobní holandský film o Marijn a jejím vztahu k masu a sexu.
Diskuse s Radkinem Honzákem a hosty o psychologických aspektech vztahu k jídlu.
Rezervace a více info na www.foodfilmfest.cz
Sobota 22. 10.
O včelách a lidech
NTK, Ballingův sálNárodní technická knihovna
Bee-blok. Je česko převčelená země, nebo tu opylovači chybí? Čtyři filmy o včelách samotářkách, jednom čmelákovi, a proč je třeba všechny včely zabít.
Diskuse s režisérem, městskými včelaři, chovateli čmeláků a odborníky na chemickou komunikaci hmyzu.
Rezervace a více info na www.foodfilmfest.cz
STREET FOOD SCIENCE
kolem NTKNárodní technická knihovna
11:00–19:00
Roman Vaněk | Makro Food Truck | The Real Meat Society | Kaiser Franz | Veltlin | Food on the Move | Vinohradský pivovar | Mikey´s Little Sins | Na italské farmě | Raclette u Sýráku | Damn Good! | Belgické hranolky | Pečení s Maškrtnicou | ThaiChefs | Street Food pod mikroskopem | Tátův sad | Silák | VŠCHT | Pálíto | Muzeum medoviny | Srí Lankan Curry House | S láskou Karel | Outdoorová kuchařka Petra Pospěchová | Balkánské bistro V zahradách | Vinný bar Thir | Hummus Princess | World of Chilli | Japů | M. Doubrava & O. Galuška | DJ Mardoša… Více info na www.foodfilmfest.czFood Cinema
Galerie NTKNárodní technická knihovna
Filmy, které vám přes poledne udělají chuť k jídlu. Vitamíny, fermentace, grilování a jedno problémové prasátko. Včetně vítězného filmu LSFF 2015 „Na obranu jídla“ podle Michaela Pollana. Rezervace není třeba.
Více na www.foodfilmfest.cz
Roman Vaněk uvádí…
NTK, Ballingův sálNárodní technická knihovna
film: Touha po mase (76 min)
Vtipný a osobní holandský film o Marijn a jejím vztahu k masu a sexu.
Diskuse Romana Vaňka a jeho hostů o hledání cesty k jídlu.
Rezervace a více info na www.foodfilmfest.cz
Red & Hot
Galerie NTKNárodní technická knihovna
film: Sriracha (33 min)
Dokument o historii legendární pálivé omáčky s kohoutem.
Pálíto a World of Chilli vám dají zakusit peklo a ráj najednou. Vydržíte Srirachu vyrobenou z Trinidad Moruga Scorpion Red vypěstované na jižní Moravě?
Rezervace a více info na www.foodfilmfest.cz
Cizrnou za mír!
NTK, Ballingův sálNárodní technická knihovna
film: Make Hummus, Not War (80 min)
Mohla by být místní láska k hummusu receptem na mír na Blízkém východě?
Ochutnávku pro vás připraví Hummus Princess.
Rezervace a více info na www.foodfilmfest.cz
Příběh skutečného masa
Galerie NTKNárodní technická knihovna
film: Příběh mangalicy (52 min)
Proč tohle maďarské prase milují po celém světě? Uvidíte, ochutnáte a pochopíte.
Po filmu šťavnatá diskuse s Michaelou Day s ochutnávkou domácího pršutu od Vojtěcha Kaláska.
Rezervace a více info na www.foodfilmfest.cz
Někdo to rád vypálené
Galerie NTKNárodní technická knihovna
Filmové ukázky o destilaci spojené s diskusí a ochutnávkou.
Diskuse s experty z VŠCHT a zasloužilými likérníky.
Rezervace a více info na www.foodfilmfest.cz
Neděle 23. 10.
Komunitní filmy
Galerie NTKNárodní technická knihovna
Odpolední blok filmů o potravinových hranicích, honu za potravinami a farmářích půdy, kteří v době zemědělce u Brooklynu tvoří projekty pěstování potravin pro dobro všech.
Více info na www.foodfilmfest.cz
Velká žranice
Parter NTKNárodní technická knihovna
Něco pěstujete, chováte, vaříte nebo vyrábíte? Nebo byste rádi? Přijďte se ukázat! Co si navaříte, to si také sníte. Komunitní vaření povede Honza Havaš, Petra Pospěchová a Anna Grosmanová.
Rezervace a více info na www.foodfilmfest.cz
Programové tipy
Předávání filmových cen LSFF 2016
Předávání filmových cen letošního ročníku LSFF proběhne ve středu 19. 10. 2016 od 18:00 v Klubu C ČZU