Marco Polo 2010: Geny a chutě podél Hedvábné stezky

MarcoPolo2010: Genes and Tastes Along the Silk Road

Náš výběr potravy je ovlivněn především chutěmi. Podle nejnovějších studií však naše stravovací preference souvisejí také s naší genetickou výbavou. V létě 2010 se skupina genetiků, fotografů, kameramanů a novinářů vydala na cestu podél Hedvábné stezky, z Gruzie do Číny. v lokálních komunitách odebírali vzorky genetických profilů, testovali odlišnosti v chuťovém, čichovém, zrakovém i sluchovém vnímání. Protože všechny tyto smyslové cesty jsou zapojeny do vnímání chutí. Celý soubor dat pak umožňuje vědcům rozsáhlou genetickou studii těchto vzájemně izolovaných populací.

  • Číslo filmu
    21
  • Sekce
    Soutěž
  • Režie
    Carlo Auriemma, Elisabetta Eördegh
  • Scenář
    Carlo Auriemma, Elisabetta Eördegh
  • Kamera
    Carlo Auriemma, Elisabetta Eördegh
  • Země původu
    Itálie
  • Stopáž
    45 min
  • Rok
    2010
  • Festivalová verze
    anglická, česká / English, Czech