Fermentace čili proměna
Fermented
Projekce filmu
Projekce již proběhla v roce 2018.
Úterý 16.10. 13:45Garant: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůKruhová hala ČZU
Film lze shlédnout při individuální projekci: PO–PÁ od 10:00 do 19:00 hodin - Studijní a informační centrum (SIC), místnost č. 140
Není divu, že fermentované pokrmy patří k těm nejtradičnějším a že vždy byly synonymem té nejzdravější výživy. Prastarý proces, který využívaly mikroorganismy k přeměně složitějších látek, nejčastěji sacharidů, na látky jednodušší, např na etanol, kyselinu mléčnou nebo octovou, příroda evolučně rozvíjí od samotných počátků života. Šéfkuchař Edward Lee nás zve na fascinující putování za těmi, kdo dokázali ovládnout tradiční přírodní procesy a dovést je k absolutnímu mistrovství.