Fermentace čili proměna

Fermented

Projekce filmu

Úterý 16.10. 13:45Kruhová hala ČZUGarant: Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Film lze shlédnout při individuální projekci: PO–PÁ od 10:00 do 19:00 hodin - Studijní a informační centrum (SIC), místnost č. 140

Není divu, že fermentované pokrmy patří k těm nejtradičnějším a že vždy byly synonymem té nejzdravější výživy. Prastarý proces, který využívaly mikroorganismy k přeměně složitějších látek, nejčastěji sacharidů, na látky jednodušší, např na etanol, kyselinu mléčnou nebo octovou, příroda evolučně rozvíjí od samotných počátků života. Šéfkuchař Edward Lee nás zve na fascinující putování za těmi, kdo dokázali ovládnout tradiční přírodní procesy a dovést je k absolutnímu mistrovství.

  • Číslo filmu
    39
  • Sekce
    Soutěž
  • Režie
    Jonathan Cianfrani
  • Scenář
  • Kamera
    Jeremy Leach, Ethan Mills, David Gorn
  • Země původu
    USA
  • Stopáž
    67
  • Rok
    2017
  • Festivalová verze
    česká, anglická